Proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele” a debutat și în Parohia „Sfântul Gheorghe” din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, și la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău a început derularea proiectului socio-educațional al Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”. Având coordonator pe părintele Gheorghe Chirica, parohul bisericii, credincioșii seniori ai comunității se întâlnesc în spațiul bisericii pentru a lua parte la întâlnirile planificate de comun acord, conform calendarului de activități. 

Până în prezent la parohia băcăuană au avut loc deja primele două întâlniri din cadrul proiectului, acestea având menirea de a apropia credincioșii de biserica lui Hristos, dar și de aproapele lor, simțind prin aceasta că spațiul eclesială este un spațiu dedicat și lor.

Sâmbăta trecută, când a fost prăznuirea Acoperământului Maicii Domnului, imediat după Sfânta Liturghie, părintele Gheorghe a avut ca invitat pe doamna profesor Sofia care a avut o expunere cu  privire la Ziua internațională a pensionarului, sărbătorită de asemenea pe 1 octombrie. 

Cea de a doua întâlnire, a avut loc miercuri, 5 octombrie cu prilejul Zilei Educației. Activitatea a debutat după săvârșirea Sfântului Maslu, de această dată invitata parohiei fiind doamna profesor Sofia Paraschiv și doamna profesor Ștefanica. DIn discuțiile și cuvântările avute a reieșit faptul că Biserica este leagănul școlii și învățătura dată în chipul desăvârșit este Învățătorul tuturor, Mântuitorul Hristos. Chiar dacă ziua aceasta a fost una liberă, în sânul parohiei s-au adunat cu prilejul acestui eveniment mulțime de credincioși, elevi și profesori. 

Următoarea întâlnire din cadrul acestui proiect care va avea loc la parohie băcăuană va fi pe data de 14 octombrie, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, tema propusă fiind aprofundarea discuțiilor și a învățăturilor ce reies din minunile săvârșite de către ocrotitoarea Moldovei. 

You may also like...