Parohia „Sfântul Gheorghe” din Protoieria Bacău continua derularea programului „Hristos – lauda bătrâneților mele”

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu de ziua Sfintei Parascheva s-a derulat a treia parte a programului Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”, derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău. Prima parte a fost susținută de către părintele Butuc Ioan, dimineața, după Sfânta Liturghie, apoi seara s-a continuat prin relatarea mai multor minuni făcute de către Sfânta Parascheva, amintite și povestite de către părintele Chirica Gheorghe, parohul bisericii băcăuane. 

O minune a Sfintei Parascheva relatată de către doamna Aspazia Oțel și discutată în cadrul întâlnirii a fost aceasta: În celulă cu dânsa era o camaradă care zilnic se ruga la Cuvioasa Paraschiva să aibă grijă de băiatul ei care fusese lăsat în grija bunicilor, pentru că soțul era și el de asemenea închis. La un moment dat vine timpul ca fiul ei să dea la facultate. Își dorea mult să urmeze medicina, dar știindu-se cu „origine nesănătoasă” se temea că nu o să fie lăsat să se înscrie la admitere.

Însă, într-o zi este vizitat de o doamnă distinsă și foarte frumoasă care se prezintă ca și prietenă a mamei sale. I-a spus că îi știe frământărea legată de dorința lui de a urma facultatea de medicină și cunoaște piedicile care pot apărea. Însă l-a liniștit spunandu-i că ea a venit tocmai ca să-l ajute în această problemă, la rugămintea mamei lui. L-a învățat ce cereri să scrie și cui să le adreseze din cadrul conducerii facultății. Băiatul a urmat toate sfaturile și astfel a fost acceptat să dea admiterea la Facultatea de Medicină, unde a și intrat.

După ani și ani, băiatul a ajuns un celebru neurochirurg în Elveția. Într-o zi a fost cautat de Mitropolitul Daniel al Moldovei la acea vreme, care i s-a adresat și i-a cerut ajutorul într-o problemă grea de sănătate. A fost operat cu succes de acest doctor. Drept mulțumire și recunoștință, Mitropolitul i-a dăruit atunci o icoană cu Sfânta Cuvioasa Paraschiva foarte frumos pictată și împodobită. În momentul în care doctorul a privit icoana, a rămas înmărmurit! În chipul zugrăvit pe icoană, doctorul a recunoscut-o pe „prietena” mamei sale care îl vizitase cu mulți ani în urmă și îl învățase ce sa facă pentru a fi acceptat sa dea admiterea la Facultatea de Medicină.

Astfel, credincioșii adunați au putut afla de una din minunile înfăptuite de către ocrotitoarea Moldovei pentru fiii săi, meditând cu toții la modul în care și aceștia își pot sfinți viața cu ajutorul Sfintei Cuvioase Parascheva. Următoarea întâlnire a comunității parohiale va fi la începutul Postului Nașterii Domnului. 

You may also like...