Conferință duhovnicească și recital de colinde la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău

În zilele premergătoare marelui praznic al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău a avut loc o seară duhovnicească împletită din rugăciune, cuvânt de folos și cânt de colinde, spre mângâierea și zidirea sufletească a credincioșilor comunității. 

Astfel, în seara zilei de 12 decembrie 2022, începând cu orele 17:00 un sobor de preoți aflat sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche a săvârșit slujba Tainei Sfântului Maslu, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni de tămăduire din feluritele boli sufletești și trupești și de binecuvântare pentru parcurgerea cu folos a perioadei de post rămasă. 

După terminarea slujbei, spre bucuria enoriașilor și la invitația preoților slujitori ai bisericii băcăuane, a conferențiat părintele Eduard-Vasile Cozma, profesor de Teologie Dogmatică în cadrul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman și parohul catedralei „Sfântul Nicolae” din Bacău. Tema cuvântării părintelui profesor a fost „Înomenirea Fiului lui Dumnezeu și îndumnezeirea omului”. Pe marginea ei, părintele profesor a subliniat aspecte importante cu privire la modul în care ar trebui privită de către credincioși perioada pregătirii pentru sărbătoarea Nașterii Domnului: 

                                      „Dumnezeu ne face cadouri în viață, ne dăruiește lucruri importante pe care le consideră normative pentru noi și de multe ori avem senzația că nu ni s-a dat ceea ce așteptam noi. Uităm că Dumnezeu nu îți dă decât ceea ce vrea El, cum vrea El și cât vrea El. Gândiți-vă doar la poporul evreu care aștepta una de la Iisus și a primit alta, cel mai dezamăgit fiind Iuda care se aștepta la o eliberare triumfală de sub robia romană și a primit batjocura la care a fost supus Hristos de către mai marii sinagogii și răstignirea umilitoare pentru mulți, pe cruce. Una dintre particularitățile pe care doar creștinismul le are este că nu vorbește doar despre un Dumnezeu creator, ci vorbește despre un Dumnezeu făcut Om și care nu este doar Atotputernic, ci este smerit, umil și iubitor.” (cuvântul integral al părintelui profesor poate fi ascultat pe pagina de Facebook a Parohiei „Sfântul Gheorghe”)

În încheierea serii duhovnicești, pentru a insufla și mai mult credincioșilor bucuria pe care o revarsă în suflete Nașterea Mântuitorului, a concertat Corala Preoților Protoieriei Bacău, dirijată de către părintele Andrei Antal. Turneul coralei a început încă din data de 9 decembrie și se va termina în data de 18 decembrie la Parohia „Sfântul Dumitru” din Bacău. Click aici pentru vizionarea întregului program. 

You may also like...