Atenție și prețuire pentru persoanele vârstnice din Parohia Sfântul Nicolae – Buhuși

Luni, 7 august 2023, în Parohia Sf. Nicolae – Buhuși, s-a desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui paroh Vasile Cozma, o nouă etapă a proiectului social destinat persoanelor vârstnice.

Acest proiect vine în sprijinul persoanelor vârstnice și în urma conștientizării faptului că în jurul preoților s-a concentrat dintotdeauna activitatea vieții religioase, preoții fiind socotiți cei care au puterea de a săvârși lucrarea pastoral-misionară, lumea învestindu-i cu răspunderea și misiunea de a crea legături sociale între cre­din­cioșii tineri, sănătoși și cei bătrâni și încer­cați,
precum și de a mijloci între ei și Dumnezeu.

Rezultatele sunt îmbucurătoare încât atrag după ele siguranța faptului că acest proiect se va permanentiza în Parohia Sf. Nicolae, devenind una din lucrările pastoral – misionare prioritare, alături de toate celelalte lucrări ale Bisericii.

Grupul nucleu creat la începutul acestui proiect nu doar că și-a înțeles menirea, dar a conștientizat faptul că atâta timp cât ne unim forțele în vederea realizării unui lucru măreț cu toată dăruirea, nimic nu este imposibil și că orice lucrare care îl are pe aproapele nostru ca subiect principal are mereu sprijinul lui Dumnezeu.

Din nefericire, astăzi, sunt foarte mulți bătrâni care trăiesc în multă însingurare, în izolare de comunitate, sim­țin­du-se cumva inutili acesteia sau, mai mult, traumatizați de propria îmbătrânire, ajungând chiar la deznădejde.

Preoții parohiei Sf. Nicolae  implicați în această  legătură de îndrumare spirituală, fie a unui vârstnic bolnav sau nu numai, conștientizează ce moștenire poartă în ei, cu ce pleacă pe acest drum, cât contează vocația, cât și efortul continuu și susținut de a te îmbogăți sufletește pentru ca, la rândul tău, să îi îmbogățești pe ceilalți.

You may also like...