Îngrijirea persoanelor vârstnice prioritară în Parohia Sfântul Nicolae – Buhuși din Protoieria Bacău

Ținând cont de faptul că Biserica are datoria de a se preocupa de toți credincioșii, indiferent de vârsta sau statutul socio-cultural al acestora, mai ales în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, cu atât mai mult, preoții Parohiei Sf. Nicolae – Buhuși, au înțeles că au obligația morală de a se preocupa și de cei aflați în nevoi sau de cei nu se pot descurca fără ajutor: copiii și bătrânii.

În acest context, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, proiectul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Parohia Sf. Nicolae nu doar că a fost implementat și o dată cu trecerea timpului a prins contur, dar, mai mult decât atât, își confirmă necesitatea implementării și faptul că rezultatele sunt îmbucurătoare și încurajatoare.

Preoții parohiei prin implicarea părintelui Vasile Cozma au reușit să identifice problemele spirituale, materiale, lipsurile persoanelor vârstnice și, ceea ce este cel mai important, să le confirme faptul că singurătatea și bătrânețea, două probleme ale existențialității omului, pot fi întâmpinate cu mai puțină îngrijorare atunci când semenii intervin promt, ele nemaifiind o povară, ci o parte din viață, care este darul lui Dumnezeu.

În fiecare săptămână au loc vizite pastorale prin care preoții, împreună cu voluntarii, duc la finalizare problemele acestor persoane, atât spirituale, cât și materiale, dar, în același timp, aceste persoane au fost cooptate în misiunea Bisericii, bătrânii fiind indispensabili în această lucrare, întrucât, prin bogăția lor de credință și de viață, contribuie foarte mult la creșterea spirituală a întregii comunități.

Acest proiect va continua, conștienți fiind de faptul că ne aflăm în situația de a da poate cel mai dificil examen cu putință, acela în care va trebui să răspundem la simpla întrebare: „Ce am făcut pentru părinții și bunicii noștri?”… un test la care nu putem copia, un examen pe care în condițiile nepăsării nu îl vom trece.

You may also like...