Receptivitate și susținere pentru persoanele vârstnice din Parohia Sfântul Nicolae – Buhuși în Anul Omagial 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, în Parohia Sfântul Nicolae – Buhuși a fost implementat un proiect care să răspundă nevoilor acestor persoane, conștienți de faptul că putem avea grijă de bătrâni în mai multe moduri, prin rugăciune, prin slujire și prin oferirea de ajutor, acestea fiind doar câteva din modurile în care putem să ne manifestăm respectul față de cei în vârstă.

Prin grija părintelui paroh Vasile Cozma proiectul a reușit să se dezvolte prin implicarea credincioșilor din această comunitate, receptivi încă de la implementare, dornici să ajute și atenți la toate provocările, dar și la rezultatele extraordinare pe care le are acest proiect.

Nimeni nu s-ar fi gândit la început de drum că acest proiect va avea un impact pozitiv, nu doar în sânul comunității Parohiei Sfântul Nicolae, dar și asupra urbei buhușene care a luat act de faptul că Biserica nu rămâne nepăsătoare la nevoile și suferința bunicilor noștri.

În toată această perioadă echipa voluntarilor, alături de preoții parohiei, au vizitat acasă pe cei în vârstă ,aflați în situații grele, oferindu-le necondiționat sprijinul și ajutorul lor.

Astfel au reușit să aducă o bucurie doamnei Kereșteș Ileana, care dorea să achiziționeze o sobă pentru a-și asigura încălzirea locuinței, dar nu una nouă, deoarece nu existau posibilitățile materiale pentru ca dânsa să o poată achiziționa.

În acest sens, preoții au hotărât să îi aducă un strop de fericire în suflet și din fondurile alocate acestui proiect au achiziționat o sobă nouă, împreună cu voluntari ai acestui proiect, menționând pe domnul Chilat Constantin care a contribuit și cu o sumă consistentă de bani și care a și montat acest sistem de încălzire, oferind cel mai frumos exemplu de solidaritate și prețuire față de un semen al nostru.

Proiectul va avea un caracter permanent pentru că este important să ii facem pe bunicii noștri să  se simtă iubiți și apreciați și să-i asigurăm că sunt de neprețuit pentru Biserică, pentru familie și pentru comunitate.

You may also like...