Pelerinaj duhovnicesc pentru credincioșii de la Parohia Sfântul Nicolae – Buhuși

Parohia Sfântul Nicolae din Buhuși a implementat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim proiectul socio – educațional „Hristos lauda bătrâneților mele”, proiect care se adresează în primul rând seniorilor din această parohie și nevoilor lor de socializare și petrecere a timpului liber de care dispun. Prin purtarea de grijă a părintelui paroh Vasile Cozma și la dorința primilor participanți din cadrul acestui proiect a fost organizat în perioada 27 – 28 septembrie 2021, un pelerinaj cu caracter istoric și spiritual la mănăstirile Prislop și Sâmbăta de Sus.

Prin această prima activitate, premergătoare tuturor celor care vor urma pe parcursul lunilor octombrie, noiembrie și decembrie, timp în care proiectul se va implementa, s-a urmărit în primul rând închegarea unui grup la care se vor adăuga și alți credincioși ai parohiei. Formarea acestui grup își propune dezvoltarea relațiilor dintre seniori și preoții parohiei, sprijinirea lor prin diferite activități menite să vină în ajutorul acestor categorii de persoane, dar și apropierea lor de Hristos și Biserica Sa.

Deși proiectul are ca beneficiari credincioșii vârstnici, în Parohia Sfântul Nicolae se va urmări implicarea tuturor credincioșilor, fie că vorbim de elevi din ciclul gimnazial, liceeni, studenți sau credincioși din altă categorie de vârstă, putând astfel realiza și un dialog sau o punte între generații, cei din urmă ajutând în calitate de voluntari la activitățile pe care preoții parohiei le propun bunicilor participanți.

Vor urma întâlniri săptămânale cu teme stabilite anterior de comun acord, acestea adresându-se subiectelor de actualitate, care să prezinte interes din partea tuturor, teme cu caracter social, educațional sau spiritual. Se vor organiza pelerinaje, drumeții și schimburi de experiență prin vizitarea grupurilor din cadrul altor parohii. 

Totodată programul acestui proiect va fi împletit și cu programul liturgic al parohiei, beneficiarii participând la slujbele săvârșite în biserica acestei comunități.

You may also like...