Parohia Sfântului Vasile cel Mare din Bacău a oferit cadouri de Crăciun copiilor din Parohia Negri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia cu hramul „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Bacău, prin Centrul de catehizare și tineret parohial „Sfântul Antim Ivireanul”, a inițiat un proiect social-umanitar, specific sărbătorilor de iarnă, intitulat: „Copilule cu ochi senini-Coșul cu bunătăți”, prin care a încercat să aducă un strop de speranță și bucurie pentru 110 copii și 20 de persoane vârstnice din Parohia Negri, Protopopiatul Bacău.

În această campanie, s-au alăturat ca parteneri Universitatea „George Bacovia” din Bacău, Fiald Imobiliare SRL, EcorespectABC SRL, Iulia Ardeleanu-Concept of Beauty, fii duhovnicești și o parte din enoriașii generoși ai parohiei din Cartierul Bacovia-FIALD.

În dimineața friguroasă a zilei de 21 decembrie a.c., această acțiune filantropică a devenit realitate. Astfel, împreună cu voluntarii parohiei și studenți ai Universității ”George Bacovia” din Bacău, cadourile au fost duse la destinație, unde cei înscriși la școala din localitatea Negri, coordonați de cadrele didactice, au cântat colinde și au interpretat jocul Caprei.

La finalul programului artistic, 70 dintre cei mai tineri enoriași au primit cadourile special aduse de Moș Crăciun. Bucuria și speranța se puteau întrezări pe chipurile copiilor care le-au acceptat cu nerăbdare, ca pe niște cutii ale speranței. În cea de-a doua parte a acțiunii, alături părintele paroh Vlăduț Dăscălașu, cei implicați în proiect s-au deplasat la biserica filiei din satul Poiana a Parohiei Negri unde au oferit alte 40 de pachete.

Nu au fost uitați nici 20 de bătrâni sărmani, care au fost vizitați acasă pentru ca și aceștia să se poată bucura de generozitatea Bisericii, unde au primit pachete cu alimente și cele necesare pentru masa de Crăciun.

„Mă bucur ca am avut oportunitatea de a participa în cadrul campaniei Copilule cu ochi senini; am reușit să demarăm o astfel de activitate filantropică, învățându-mă că bucuria și împlinirea sufletului se nasc din zâmbetele pe care am reușit să le aducem pe chipurile celorlalți. Crăciunul este sărbătoarea care ne îndeamnă să fim mai buni, să dăruim, iar noi asta am reușit prin aceasta acțiune! Felicitări tuturor celor implicați, iar eu, personal, aștept cu nerăbdare o altă campanie de acest fel!”, a declarat Allegra Tudor, voluntar al parohiei „Sf. Ier. Vasile cel Mare” Bacău. (Alexandru Lungu, voluntar)

Pentru vizionarea unui scurt clip care descrie în câteva imagini ceea ce a însemnat acest proiect, vă rugăm să apăsați click aici

You may also like...