Programul dedicat anului omagial al pastorației vârstnicilor își urmează cursul în Protoieria Bacău

Odată cu începerea anului bisericesc în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău a început implementarea proiectului Protoieriei Bacău dedicat vârstnicilor cu prilejul anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, ce se derulează în perioada 1 august – 31 octombrie 2023. 

Activitatea a debutat cu Sfânta Liturghie și apoi a continuat în casa praznicală, în cadrul Centrului de Socializare pentru vârstnici închinat Sfintei Filofteia. După un moment de socializare și servirea unei gustări, în prima parte, doamna doctor Ciuhodaru Irina, beneficiară a serviciilor de socializare, a dorit să mulțumească pentru binefacerile pe care le simte în urma activităților la care participă, dar, mai ales, să aducă un omagiu și să evoce personalitatea doctorului Bălan Geo, pionierul ortodonției și al implanturilor dentare din Bacău.

Partea a doua a activității a fost dedicată explicării Rugăciunii Domnești Tatăl nostru. Părintele paroh Abageru Constantin le-a arătat seniorilor cum putem distinge reperele corecte și frumusețea spiritualității noastre ortodoxe prin comparație cu prezențele online adaptate altor spiritualității din lume, care te pot înșela sau pot fi blasfemiatoare.
Astfel participanții nu doar că au înțeles, dar atunci când se vor întâlni cu copiii sau nepoții lor și vor fi întrebați, le vor putea da acestora reperele corecte.

Ultima parte a fost dedicată întrebărilor seniorilor, cum ar fi: când să ne rugăm?, cum să ne rugăm?, de ce este pâinea atât de importantă pentru noi creștinii?

You may also like...