Zi de prăznuire în Parohia ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău

Azi, 07.12.2023, Sfânta Muceniță Filofteia a fost prăznuită de către seniorii participanți la activitățile Centrului de socio-cultural „Sfânta Muceniță Filofteia” al Parohiei Ortodoxe” Sfântul Apostol Petru și Pavel” din Bacău.

După ce au participat la Sfânta Liturghie seniorii, sub îndrumarea pr. paroh Abageru Constantin s-au retras la casa praznicală pentru a continua activitățile programate.
După rugăciunile de mulțumire către Dumnezeu și Sfânta Muceniță Filofteia pentru toate darurile primite și după ce au realizat că au fost martorii unei minuni, și anume ca o fetiță de 12 ani, un copil sfânt – Sf. Mc. Filofteia, a adus azi împreună 55 de bunici, seniorii au avut un timp de socializare.

La fel de așteptată ca și partea duhovnicească a activității săptămânale, partea de socializare a activității este cea în care seniorii servesc ceai, cafea, o gustare pregătită tot de ei și în care stau de vorbă, se bucură de prezența celorlalți, o parte care este zumzetul ce înseamnă comuniune, bucurie și viață.

În a doua parte a activității, cea duhovnicească, seniorii au putut afla răspuns la diverse întrebări cum ar fi: “câți magi și păstori erau? 3 sau mai mulți?, ce înțelegem din faptul că în colinde mereu se spune că Maica Domnului ‘n-avea scutec de înfășat’?, chiar a existat un om care nu i-a primit și care se numea Crăciun?, de unde vine denumirea de Crăciun?, a crede in Moș Crăciun este idolatrie?, de ce facem daruri de Crăciun?, de unde vine obiceiul de a merge preotul cu Ajunul și care este importanța primirii lui în casele noastre?,” etc, iar la final fiecare dintre ei au răspuns la intrebarea “ce daruri oferiți voi astăzi Pruncului Iisus?”

Pentru rugăciunile Sfintei Mucenițe Filofteia, Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-ne și ne mânuiește pe noi. Amin!

You may also like...