Vizionare de film și socializare la Parohia „Sfinții Apostoli” din Bacău

Marți, 16 Noiembrie 2021, seniorii din cadrul Centrului de Socializare Vârstnici al Parohiei Ortodoxe „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău au avut o nouă întâlnire încărcată de bucurie duhovnicească în cadrul proiectului „Hristos-lauda bătrâneților mele”. Prima parte a actitivtății a început cu participarea la Sfânta Liturghie, după care, sub îndrumarea părintelui paroh Abageru Constantin s-au retras în Casa praznicală pentru a continua programul stabilit, cu tema „Toleranță și demnitate, ascultare și smerenie”. 

După un moment de socializare și servirea unei agape creștine, participanții au putut urmări filmul „Sfântul Ioan Gură de Aur – model de smerenie și demnitate”.  Discuțiile ulterioare au accentuat nu doar smerenia sau „înălțimea gândului smerit” la care ajunsese Sfântul Ioan Hrisostom, dar și toleranța și demnitatea de care a dat dovadă pe drumul către exil și în ultima clipă a vieții.

Partea a doua a activității a avut tema „Postul. De ce postim?”, iar aceasta s-a desfășurat în mod interactiv, credincioșii adresând mulțime de întrebări cu privire la felurile postului sau la purtarea creștinului în timpul unei astfel de perioade. Ultima parte a avut ca scop prezentarea de către participanți a „temei de casă”: Rețetele copilăriei – rețetele preferate. Acestea vor fi acumulate, editate și tipărite într-o broșură ce va fi ulterior primită de către fiecare dintre seniori ca mijloc de ușurare a muncii pe care gospodinele o desfășoare în bucătărie. 

Carla Pișcu

You may also like...