Ziua internațională a persoanelor vârstnice serbată la Parohia Ortodoxă „Sfinții Apostoli” din Protoieria Bacău

La Centrul de Socializare Vârstnici al Parohiei Ortodoxe „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău a fost demarat, pentru al doilea an consecutiv, proiectul socio-educațional al Protoieriei Bacău, intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”,  și care se va concretiza prin diverse activități destinate vârstnicilor, derulate în perioada octombrie – decembrie 2022.

Prima activitate desfășurată în cadrul parohiei a fost marcarea Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, activitate ce a fost împărțită în două părți:

Prima parte s-a desfășurat la parohie și după participarea la Sfânta Liturghie, seniorii s-au deplasat la casa praznicală unde au vizionat filmul „Sfântul Antim Ivireanul – Ierarhul fără de mormânt”, aflând informații despre viața și activitatea Sfântului Antim, o viață întreagă de jertfă și râvnă pentru ridicarea Bisericii și luminarea credincioșilor. Apoi au participat la discuții despre virtuțile creștine, pornind de la simbolul ales de Sfântul Antim Ivireanul – melcul.

A doua parte a activității a constat într-un pelerinaj de o zi la Iași. Astfel, seniorii parohiei s-au putut închina la Sfintele Moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva, au vizitat Palatul Culturii și Muzeul de Știință și Tehnică din cadrul acestuia, iar apoi au petrecut momente duhovnicești la Mănăstirile Cetățuia, Hadâmbu și Miclăușeni.

Un moment deosebit a fost atunci când doamna doctor Monica Larger le-a vorbit seniorilor despre complementaritatea dintre medicină și religie și despre importanța atât pentru medic de a lucra în lumina lui Dumnezeu, cât și pentru pacient de a-și asuma vârsta cu tot ce implică aceasta și de a o trăi cu Dumnezeu. 

Carla Pișcu

You may also like...