Ziua copilului serbată la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Bacău

Marți, 1 Iunie 2021, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău a avut loc o activitate menită să aniverseze Ziua Copilului și bucuria pe care cei mici o aduc în viețile aglomerate și agitate ale adulților. 

Titlul activității a fost „Bucurie și îndemânare” deoarece tinerii au avut ocazia de a-și arată dibăcia mâinilor. Lucrarea lor a constat în învățarea și mai apoi aplicarea procesului de pregătire și coacere a prescurilor. Cei mici au avut parte de o experiență inedită care cu siguranță le va rămâne în amintire până la îndepărtat apus. 

Protagoniștii au fost un grup de elevi de clasa a V-a din cadrul Colegiului Național „Vasile Alecsandri” care au răspuns cu bucurie chemării doamnei lor profesoare, Elena Abageru, soția părintelui Constantin Abageru, cel care a fost artizanul și inițiatorul acestei întregi activități. 

Scopul părintelui paroh a fost ca cei tineri să se formeze și să capete deprinderi moral-religioase, formate în duhul lui Dumnezeu care mereu este unul actualizat și mereu viu în viața tinerilor. Tot în cadrul acestei întâlniri copiii au putu viziona și un film religios din care părintele Constantin le-a extras și tălmăcit învățăturile care trebuie să rămână și să rodească în viața auditoriului. 

La final, elevii au rămas încântați de activitatea din cadrul bisericii, dorind ca următoarea întâlnire să fie cât mai repede, având încredere că părintele și doamna preoteasă le vor pregăti din nou o activitate inedită, precum cea de acum. 

 

You may also like...