Proiectul „100 de Cateheze în Postul Crăciunului” a debutat în Parohia „Sfinții Apostoli” din Protoieria Bacău

În data de 15.11.2022, de ziua prăznuirii Sfântului Paisie de la Neamț, în parohia ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bacău a debutat proiectul socio-cultural al Protopopiatului Bacău, intitulat „100 de cateheze în Postul Crăciunului”. Astfel, seniorii Centrului de Socializare „Sfânta Filofteia” al parohiei au aflat informații despre derularea proiectului și modul cum este structurată o cateheză.

Acest proiect, implementat în contextul Anului Omagial al importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și a Anului Comemorativ al Sfinților Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț se va desfîșura în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2022 în parohii din cuprinsul protopopiatului.

Ziua a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, după care seniorii îndrumați de către părintele paroh Abageru Constantin s-au retras în casa praznicală pentru continuarea activității. După ce seniorii și-au reamintit informații despre viața și modelul de rugăciune isihast ale Sfântului Paisie de la Neamț, părintele Abageru Constantin a susținut, conform etapelor specifice, cateheza: „Manifestarea lui Dumnezeu în lume prin minuni ca răspuns al rugăciunilor stăruitoare: puterea de manifestare a răului este învinsă de Atotputernicia lui Dumnezeu prin rugăciunea însoțită de credință și post”.

Cateheza s-a desfășurat în mod interactiv, seniorii putând pune întrebări și interacționa direct cu preotul paroh. Le-a plăcut nu numai subiectul dezbătut, dar și modul de prezentare.

You may also like...