IPS Ioachim prezent la hramul Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău

În ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, la biserica ce le poartă numele, din Parcul „Cancicov” a Municipiului Bacău, a fost prilej de mare sărbătoare pentru credincioșii parohiei, coordonați de preoții Constantin Abageru și Adrian Alexandrescu, care au participat la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată de către Părintele Arhiepiscop Ioachim, chiriarhul locului. Acesta a fost însoțit în rugăciune de un sobor de preoți băcăuani care au răspuns invitației preoților slujitori de la biserica din urbea băcăuană. Tot acum, credincioșii prezenți au avut marea bucurie de a se închina la racla cu sfintele moaște din Catedrala Arhiepiscopală de la Roman și la două Icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, cea de la parohia Trifești și icoana de la parohia Chicirea a Protoieriei Roman, aduse spre închinare la ceas de Vecernie, marti, 27 iunie.

Dimineața zilei de pomenire în Biserica Ortodoxă a Sfinților Apostoli Petru și Pavel a adus împreună un sobor de preoți coordonați de preotul protopop Ciprian Eugen Ciuche alături de mulțime de enoriași și credincioși care au dorit să fie în rugăciune și comuniune cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Pe toată perioada slujbei credincioșii au trecut pe rând și s-au închinat la cele două Icoane ale Maicii Domnului și la racla cu Sfintele moaște, aflată în patrimoniul Catedralei Arhiepiscopale din Roman

În cuvântul său Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a vorbit celor prezenți despre sfințenie și mărturisire a dreptei credințe în societatea actuală.
La final, pretii slujitori au mulțumit Părintelui Arhiepiscop Ioachim, pentru binecuvântare, rugăciune, dragoste filială și pentru prezența Sa în mijlocul comunității, preoților care au format impresionantul sobor, enoriașilor și tuturor credincioșilor. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de către o parte din membrii Corului Aletheia din Iași.

You may also like...