Vecernia hramului la Biserica Sfinților Trei Ierarhi din Buhuși, Protoieria Bacău

Duminică, 29 ianuarie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Buhuși a fost săvârșită  Vecernia hramului, unită cu Litia, de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, alături de un sobor de preoți din urbea buhușeană, dar și din împrejurimi. 

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni de pomenire pentru ctitorii bisericii, precum și rugăciuni de mulțumire pentru binefăcătorii sfântului locaș. De asemenea, acest eveniment a fost un binecuvântat prilej spre a fi citite și câteva dintre rugăciunile alcătuite de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, precum rugăciunea pentru binefăcătorul nostru sau rugăciunea la ziua onomastică. 

Un alt moment mult așteptat de către mulțimea de popor adunată a fost venirea icoanei Maicii Domnului „Ierusalimitissa”  de la Parohia Măgura I, cu binecuvântarea ierarhului și purtarea de grijă a părintelui protopop și a părintelui consilier Radu Grigoraș, parohul bisericii din Măgura. Cu acest prilej au fost rostite rugăciuni în fața icoanei pentru ca mijlocirea și ocrotirea Maicii Domnului să se revarse asupra întregii comunități. 

Seara duhovnicească a adunat în sânul bisericii închinate Sfinților Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur prezența autorităților locale reprezentate prin domnul primar Vasile Zaharia și domnul viceprimar Dan Teslaru, precum și prezența unora dintre ctitorii fondatori și binefăcători precum domnul doctor Constantin Negru și domnul Sandu Pobereznic.

You may also like...