Parohia Sf. Trei Ierarhi – Buhuși implementează proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele”

Duminică, 3 Octombrie 2021, Parohia Sfinții Trei Ierarhi – Buhuși a desfășurat prima activitate din cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele”. Acest demers vine ca un sprijin pentru seniorii parohiei și ca un răspuns al preoților la dragostea cu care aceștia participă la viața și activitatea Bisericii prin prezența lor la sfintele slujbe și activitățile social-educaționale.

Activitatea a început în Sfânta Biserică cu citirea acatistului acoperământului Maicii Domnului, iar după miruirea credincioșilor acțiunea s-a mutat în casa de prăznuire a parohiei. Aici, părintele paroh Florin Pelin, împreună cu părintele Claudiu Rugină au inițiat o cateheză interactivă cu privire la explicarea Sfintei Proscomidii. Audiența prezentă a putut observa prin aceasta modul în care preotul pregătește cinstitele daruri spre a fi sfințite și astfel au înțeles tot parcursul jertfei pe care aceștia o aduc la Sfântul Altar, și cum aceasta se întoarce la ei în chipul Sfântului Trup și Sânge prefăcut în Sfânta Euharistie. Această abordare prin intermediul întrebărilor și răspunsurilor a sporit interesul creștinilor prezenți, aceștia dorind să participe la astfel de activități și pe viitor. 

La final, părintele Florin a vorbit celor prezenți despre importanța și frumusețea deschiderii unui Centru de Socializare Vârstnici în sânul comunității parohiale. Beneficiile unui astfel de centru se reliefează în faptul că prin acesta preoții pot înțelege mai bine particularitățile de vârstă ale acestei categorii de persoane, se sudează un grup la nivelul parohiei, iar seniorii pot avea parte de diferite activități menite să vină în sprijinul și ajutorul lor, alungând singurătatea și monotonia care pot apărea în pragul acestei vârste.

 

 

You may also like...