Ateliere de lucru și daruri pentru copiii Centrului Catehetic „Sfântul Dimitrie” al Parohiei Siretu

Centrul Catehetic pentru copii „Sfântul Dimitrie” al Parohiei Siretu din Protoieria Bacău a derulat în perioada 20 Noiembrie – 5 Decembrie 2021 mai multe activități pentru cei 40 de copii care participă la activitățile propuse de către părintele paroh Răzvan-Dimitrie Radu și desfășurate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. 

Sâmbătă, 20 Noiembrie, tinerii, însoțiți de către voluntarii parohiei, profesorul de Religie Ortodoxă a Școlii Gimnaziale Letea Veche și profesorii voluntari ai Școlii „Maria Montessori” din Bacău au confecționat ghetuțele care mai apoi au fost expuse în sfântul lăcaș pentru ca Sfântul Nicolae să le umple cu darurile sale menite pentru copiii cei cuminți ai comunității. Zâmbetele și bucuria copiilor au fost motivele pentru care toți cei implicați în această activitate și-au depus osteneala pentru ca micile suflete să nu fie trecute cu vederea de către dragostea și dăruirea celor mai mari dintre noi. La finalul activității, ca de fiecare dată, cei mici au avut parte și de o agapă creștină, alături de fratele lor, părintele Răzvan. 

Comuniunea enoriașilor, tineri și vârstnici, a continuat și pe 4 Decembrie atunci când copiii s-au reîntâlnit cu cei care le vin în sprijin de fiecare dată. De această dată pricina întâlnirii a fost redactarea scrisorilor către Moș Crăciun. Această activitate se înscrie în calendarul proiectului eparhial pe care Parohia Siretu îl derulează începând cu acest an, intitulat „Vrei să fii bun, de Crăciun?”. Acest proiect își propune ca toți copii să aibă parte de un dar sufletesc și duhovnicesc din partea preotului lor, dar și de un dar material care survine în urma concretizării dorinței pe care cei mici au așternut-o în scrisoarea lor. Pe 25 Decembrie, în ziua sărbătoririi Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, tinerii vor primi cu nerăbdarea specifică fragedei vârste, cadourile pe care Moșul le aduce an de an ca semn al iubirii lui Dumnezeu față de cei mai mici dintre noi. La finalul acestei zile, tinerii enoriași au primit din partea Primăriei Letea Veche câte un pachet generos cu dulciuri. Acest gest vine ca o întărire a faptului că această instituție este aplecată și spre nevoile celor tineri, fiind părtașă de fiecare dată inițiativelor pe care parohia le desfășoară în sprijinul formării duhovnicești, educaționale și sociale a lor. 

Duminică, 5 Decembrie, după Sfânta Liturghie, tinerii au revenit în Sfânta Biserică pentru a primi darurile pe care Sfântul Nicolae le-a pregătit în ghetuțele mai înainte confecționate chiar de către ei. Ajutorul Sfântului a venit prin dragostea și milostenia donatorilor care au înțeles necesitatea, dar și bucuria de a avea un centru catehetic în sânul parohiei și care s-au alăturat activităților desfășurate cu scopul de a fi un suport pentru copiii care mereu au felurite nevoi emoționale, duhovnicești, educaționale și sociale. 

Următoarea întâlnire din cadrul Centrului va avea loc pe data de 18 Decembrie atunci când copiiii, alături de cei mari, vor împodobi bradul de Crăciun cu globuri confecționate din nou, de către ei, ca semn al pregătirii cu bucurie pentru sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Hristos. 

You may also like...