Activități de Crăciun pentru copiii și seniorii Centrului Socio-Educațional „Sfântul Dimitrie” din Parohia Siretu

În Parohia Siretu din Protoieria Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, s-au derulat în perioada 18-21 decembrie 2021 multiple activități menite să pregătească tinerii și seniorii deopotrivă pentru slăvitul praznic al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Sâmbătă, 18 decembrie 2021, după participarea la Sfânta Liturghie, cei 40 de copii care frecventează cu regularitate Centrul de Catehizare al parohiei au participat la activitatea ce a avut ca scop împodobirea bradului de Crăciun al bisericii, oferit de către Primăria Comunei Letea Veche. Cei mici s-au așezat la mese și alături de păstorul lor, părintele Răzvan-Dimitrie Radu, doamna profesor Camelia Braga și alți profesori voluntari ai Școlii „Maria Montessori” din Bacău, dar și cu sprijinul voluntarilor permanenți ai parohiei au început confecționarea globurilor care mai târziu au fost așezate de copii în pom. Finalul zilei a însemnat masa copiiilor, dar și primirea unui pachet cu dulciuri din partea Primăriei Comunei Letea Veche care sprijină de fiecare dată întâlnirile pe care tinerii le au în biserica parohiei.

A doua zi, duminică, 19 decembrie 2021, comunitatea parohială s-a bucurat de participarea părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche la Sfânta Liturghie, însoțit fiind de către grupul coral al Parohiei Lazaret din Bacău care a oferit răspunsurile la slujbă. La final, a avut loc ultima activitate a parohiei din cadrul proiectului Protoieriei Bacău „Hristos-lauda bătrâneților mele” prin concertul de colinde susținut de către corul prezent. După aceasta a avut loc o agapă creștină, prilej cu care a avut loc o activitate de socializare între enoriașii gazdă și cei cei veniți să vestească Nașterea Pruncului Iisus Hristos.

Marți, 21 decembrie 2021, copiii parohiei au plecat la colindat alături de părintele Răzvan și coordonatorul corului format din cei mici, doamna profesor Irina Sabău. Vizita tinerilor a început la Școala „Maria Montessori” din Bacău acolo unde au fost așteptați de domnul director, profesori și mai ales de către copiii școlii. La sfârșit, părintele Răzvan a oferit domnului director o icoană pictată de către tinerii parohiei Siretu ca semn de amintire al vizitei lor, dar și ca mulțumire pentru colaborarea pe care parohia o are cu instituția de învățământ.

Următoarea oprire a colindătorilor a fost la compania „Dabis” din Letea Veche, care susține activitățile sociale ale parohiei. Același dar a fost oferit și aici, alături de tradiționalele urări de bine. Bucuria copiilor s-a vădit atât din vestirea Nașterii Domnului, cât și din faptul că au plecat cu desaga plină de dulciuri și colăcei din fiecare loc unde au poposit.

Periplul tinerilor va continua și miercuri, atunci când vor colinda Primăria Comunei Letea Veche, iar mai apoi vineri, în ajunul slăvitei sărbători, când cei mici se vor afla la Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” și vor susține un recital de colinde celor prezenți după slujba Vecerniei.

You may also like...