Concursul Național Catehetic derulat pentru copiii din Parohia Siretu

Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022, a avut loc o nouă întâlnire a copiilor din cadrul Centrului Catehetic pentru Copii „Sfântul Dimitrie” al Parohiei Siretu care a avut ca scop prezentarea unei cateheze despre Sfinții Trei Ierarhi și modelul de rugăciune pe care aceștia ni l-au lăsat prin opera lor liturgică. Această cateheză vine în contextul în care în perioada ianuarie-mai a acestui an, părintele paroh Răzvan-Dimitrie Radu a planificat o serie de activități menite să insereze tinerii în conceptul Concursului Catehetic propus de către Patriarhia Română în acest an sub egida „Rugăciunea în viața mea”.

Astfel, fiecare întâlnire are în componența sa câte un aspect cu privire la rugăciunea în viața creștinului și despre folosul pe care îl aduce aceasta în viața unui tânăr. Cei 20 de copii care au luat parte la momentul dedicat lor au putut afla particularități despre viața acestor ierarhi dar și informații despre tezaurul celor trei liturghii pe care ierarhii au lăsat-o spre împodobirea cultului religios ortodox. De asemenea, copiii au aflat prin intermediul catehezei prezentate și faptul că rugăciunea înseamnă o permanentă liturghie a inimii și urmând exemplului celor trei sfinți, viața creștinului capătă noi valențe duhovnicești prin care întreaga existență devine un continuu urcuș spre dobândirea podoabelor cerești. 

Pentru copiii mai mici, părintele a pregătit icoane de colorat cu cei trei ierarhi care sub ocrotirea doamnei preotese și a profesorului lor de Religie Ortodoxă au prins contur, cei mici înțelegând după putința lor importanța lucrului frumos și cinstirea pe care trebuie să o acordăm momentului rugăciunii și zugrăvirii icoanelor. 

La final, așa după cum este tradiția întâlnirilor, tinerii au luat masa alături de preotul lor prilej cu care noțiunile dobândite au fost aprofundate, iar micile nelămuriri au fost discutate. Ca „temă” pentru următoarea întrevedere, cei mici vor avea de scris câteva rânduri despre ce i-a impresionat cel mai mult din viața Sfinților Trei Ierarhi. 

Conform planificării, pe 12 februarie va avea lor următoarea întâlnire, prilej cu care va fi abordată rugăciunea „Tatăl nostru”  prin intermediul unei cateheze interactive. 

You may also like...