Daruri sufletești și cadouri de Crăciun pentru 100 de copii ai Parohiei Siretu din Protoieria Bacău

Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos a însemnat un nou prilej de bucurie și binecuvântare pentru credincioșii Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Siretu. Zilele de Crăciun au însemnat pe lângă participarea la Sfânta Liturghie și comuniunea pricinuită de oferirea darurilor pregătite pentru cei 40 de copii ai Centrului Socio-Educațional „Sfântul Dimitrie” și pentru enoriașii care participă activ la serviciul liturgic și la întâlnirile centrului de socializare pentru vârstnici înființat de asemenea în cadrul parohiei. Noutatea acestui an este faptul că pe lângă acești copii, alți 70 de mici creștini au primit un dar de Crăciun, aceștia fiind elevi ai Școlii din sar, recent reactivată.

În prima zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie a fost încheiat proiectul eparhial intitulat „Vrei să fii bun, de Crăciun?”.  La începutul lunii decembrie cei mici au redactat o scrisoare adresată lui Dumnezeu și Moșului cel bun care mai apoi, cu ajutorul unor oameni de bine, aceste dorințe s-au materializat în cadourile mult așteptate.  În semn de mulțumire pentru toată dragostea primită, cei mici, coordonați de către doamnele profesori au susținut un recital de colinde. 

Pe 26 decembrie, a doua zi, la finalul Dumnezeieștii Liturghii enoriașii au ascultat un nou recital de colinde, de această dată susținut de către ansamblul folcloric „Tămășanca” din Tamași. Format din tineri și vârstnici deopotrivă și sub îndrumarea tânărului Vlad Vieru, fiu al satului, aceștia au încântat și mângâiat sufletele celor prezenți cu repertoriul special pregătit pentru aceste momente de sărbătoare. La plecarea grupului, cei mai mici dintre membri au primit câte un pachet cu dulciuri oferit de către Primăria Comunei Letea Veche.

Pe această cale, părintele Răzvan-Dimitrie aduce prinos de mulțumire tuturor celor care s-au dăruit proiectelor derulate în cadrul parohiei având ca scop înfrumusețarea vieții liturgice a enoriașilor și ajutorarea tuturor sufletelor care sunt în felurite nevoi. 

You may also like...