Concursul Național Catehetic a debutat în Parohia Siretu din Protoieria Bacău

Vineri, 3 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Siretu a fost derulată prima activitate din cadrul Concursului Național Catehetic 2023 – Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului. 

Copiii Școlii din comunitate au participat alături de cadrele didactice și seniorii parohiei, încă din zorii zilei la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite oficiată de către părintele paroh Răzvan-Dimitrie Radu, în cadrul căreia s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La finalul slujbei, părintele Răzvan le-a vorbit copiilor despre importanța cinstirii bunicilor și a seniorilor comunității din care facem parte, iar mai apoi, pentru a facilita începerea atelierului de creație, părintele le-a vorbit celor mici despre iubirea deplină pe care Mântuitorul Hristos a arătat-o drept exemplu absolut pentru mama Sa, Fecioara Maria.

Astfel, a urmat apoi derularea unui workshop în cadrul căruia micii creștini au confecționat felicitări dedicate mamelor. Prin intermediul acestui atelier, copiii și-au lăsat liberă imaginația spre crearea unor modele inedite și și-au putut exprima în mod plenar sentimentele de recunoștință pentru jertfelnica Mamă, care neîncetat ajută, iubește și se dăruiește pe sine familiei și copiilor săi. 

La finalul zilei, toate lucrările au fost apreciate, copiii s-au odihnit gustând din mult așteptatele dulciuri și au discutat alături de profesori și părintele paroh despre timpul și tema următoarei întâlniri. 

You may also like...