Parohia Siretu a organizat Școală de Vară pentru 45 de copii

De luni, 9 august și până vineri, 13 august 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Siretu a fost organizată Școala de Vară pentru cei 45 de copii din cadrul Centrului Socio-Educațional „Sfântul Dimitrie”, recent înființat în cadrul parohiei. 

Tinerii, cu vârste cuprinse între 3 și16 ani au răspuns cu bucurie la îndemnul și chemarea părintelui paroh Răzvan-Dimitrie Radu de a avea parte de o săptămână altfel în cadrul comunității parohiale, alături de voluntarii parohiei, voluntarii A.S.C.O.R. Bacău, dar și alături de invitații care au făcut ca săptămâna celor mici să fie cu atât mai frumoasă.

Astfel, activitățile desfășurate au început în fiecare zi de dimineață și au continuat până după-amiază, la prânz copiii primind o masă caldă din partea oamenilor de bine care s-au alăturat acestui demers, dar și din partea parohiei. 

Copiii s-au putut bucura de diferite ateliere de creație, jocuri sportive, jocuri competitive, prezentări anti-bullying, dar și de vizite inedite din partea mai multor invitați. În ziua a treia a Școlii, după Sfânta Liturghie la care au participat cu toții, comunitatea parohială a primit vizita unor delegați din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, alături de prietenii patrupezi din cadrul celei din urmă. Agenții sosiți au vorbit copiilor despre agresiunea virtuală și despre cum poate fi aceasta evitată. La final, spre încântarea copiilor, câinii Jandarmeriei, alături de dresorii lor, au simulat o intervenție.

A patra zi a adus în mijlocul tinerilor, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău care le-au vorbit acestora despre metodele de prevenire dar și acționare în cazul în care sunt martorii unor calamități precum cutremure, incendii sau inundații. După aceasta, reprezentanții I.S.U. Bacău au prezentat copiilor autospeciala și echipamentul complet al unui pompier. Mai apoi, în condiții de siguranță, copiii au avut ocazia să devină pentru câteva clipe „mici eroi”, stingând împreună cu echipajul I.S.U., focul aprins pentru demonstrație.

Ultima zi a activităților dedicate copiilor a găzduit vizita vice-campionului național de Judo, Daniel Coclenci, care a făcut o demonstrație celor prezenți, împărtășind acestora din tainele acestui sport care disciplinează și menține sănătatea fizică și psihică a omului. Mai apoi, cei mici au primit-o cu bucurie pe doamna Hîrțescu Roxana, medic stomatolog, care le-a vorbit copiilor despre importanța igienei orale. Ca recompensă pentru verificarea cunoștințelor acumulate pe parcursul prezentării, doamna doctor a oferit celor prezenți câte o „diplomă de curaj” și o pastă de dinți.

Finalul acestor zile a constat în recapitularea celor trăite și învățate de către cei mici alături de părintele paroh și domnul Vlad Țuțurlan, președintele A.S.C.O.R. Bacău, aceștia oferind tuturor câte o diplomă de excelență ca amintire în timp despre ceea ce a însemnat pentru ei această primă ediție a Școlii de Vară din Parohia Siretu.

Activitățile și întâlnirile copiilor vor continua și de acum înainte în cadrul Centrului Socio-Educațional al Parohiei, acolo unde copiii se întâlnesc sâmbăta, de două ori pe lună pentru a cunoaște mai multe despre cum Hristos poate fi prezent în mijlocul celor mici prin activități menite să consolideze relație dintre ei și Dumnezeu, dar și să zidească sufletește și moral copiii care vor deveni adulții societății de mâine. 

You may also like...