Îngrijire a vârstnicilor la domiciliu în cadrul proiectului „Hristos-lauda bătrâneților mele” derulat în Parohia Siretu

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021, în Parohia Siretu a fost derulată o nouă activitate din cadrul proiectului Protoieriei Bacău intitulat „Hristos-lauda bătrâneților mele”. Acest proiect se adresează persoanelor vârstnice care participă la întâlnirile din cadrul centrelor de socializare pentru vârstnici înființate în casele praznicale ale parohiilor, dar și celor care nu se pot deplasa și au nevoie de ajutor și consiliere duhovnicească la casele lor. 

Așadar, după Sfânta Liturghie, părintele paroh Răzvan-Dimitrie Radu a vizitat enoriașii seniori ai parohiei care sunt singuri, nu se pot deplasa și au o situație materială precară. Scopul vizitei a fost acela de a aduce un ajutor din partea comunității parohiale ce a constat în alimente de bază (ulei, făină, conserve cu carne, zacuscă), de a oferi o vorbă bună în vremurile în care prea puțini oameni mai cercetează acești oameni, dar și de a înscrie aceste persoane în rândul beneficiarilor programului de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor din cadrul Asociației Creștine de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005”.

Acest din urmă lucru a fost posibil cu implicarea doamnei Teodora Popa, lucrător social în cadrul acestei asociații, care a oferit din expertiza sa în acest domeniu prin oferirea unui ajutor profesionist și personalizat fiecărui om vizitat astăzi. Pe viitor, rodul acestei colaborări va fi acela că acești vârstnici vor primi vizite periodice din partea doamnei Teodora care va veni însoțită și de un asistent medical pentru a verifica starea sănătății acestor persoane și totodată va monitoriza nevoile acestora spre a le putea veni în ajutor atunci când și dacă va fi nevoie. La acest demers se va alătura și Primăria Comunei Letea Veche care va pune la dispoziție în cadrul acestor vizite și un asistent social, acesta identificând și monitorizând la rândul său cazurile care necesită atenție din partea acestui program. 

Serviciul de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu din cadrul Asociației Ovidenia este rodul muncii a peste 15 ani în domeniul asistenței sociale pe care părintele Ovidiu Radu a depus-o în slujirea lui Dumnezeu prin atenția acordată aproapelui în nevoie. Acest program este licențiat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale și oferă servicii încadrate în normativele statului reușind astfel să aducă o îmbunătățire în calitatea vieții celor vârstnici. 

You may also like...