Zile de sărbătoare cu ocazia Hramului Parohiei Siretu din Protoieria Bacău

Cu ocazia hramului, Parohia „Sfinții Arhangheli” – Siretu, comuna Letea Veche, a îmbrăcat haina luminoasă a sărbătorii ce s-a desfășurat pe parcursul a trei zile. În cadrul acestora, părintele paroh Răzvan-Dimitrie Radu a propus credincioșilor diferite activități liturgice, duhovnicești și social-educaționale menite să adune întreaga comunitate în sânul lăcașului de cult al parohiei având ca pricină bucuria comună a prăznuirii Sfinților Arhangheli. 

Sărbătoarea a început sâmbătă, 6 Noiembrie, cu săvârșirea Sfintei Liturghii, la care au fost pomeniți enoriașii trecuți în veșnicie. După aceasta a avut loc o nouă întâlnire a celor peste 30 de copii care participă la activitățile centrului socio-educațional al parohiei, aflat sub ocrotirea Sfântului Dimitrie. Tema de lucru propusă pentru această dată a fost un atelier de pictură pe sticlă. Copiii, ajutați de către cadrele didactice voluntare au zugrăvit icoana Sfântului Nectarie, ca prinos de mulțumire adus în pragul zilei sale de prăznuire, pentru ajutorul pe care sfântul îl oferă lumii aflate în suferință. La finalul atelierului, din dragostea donatorilor parohiei și a autorităților locale, tinerii au participat la o agapă creștină, bucurându-se de comuniune și zâmbete alături de prietenul cel mai de preț, Hristos. Ziua s-a încheiat în duh de rugăciune cu săvârșirea slujbei Vecerniei.

Duminică, 7 Noiembrie, comunitatea parohială s-a întâlnit iarăși în gândul cel bun și ruga cea fierbinte, la Sfânta Liturghie. În cadrul acesteia, copiii centrului parohial au primit Sfântul Trup și Sânge al Domnului, iar la final, cu ajutorul unei familii de bine a comunității, copiilor li s-au oferit pachete cu dulciuri, ca dar al Sfinților Arhangheli pentru frații mai mici care împodobesc Biserica lui Hristos prin inocența și gingășia lor. Seara a așternut peste comunitatea sărbătorită Duhul lui Dumnezeu, credincioșii participând la slujba Acatistului și a Vecerniei unite cu Litia. 

Zorii celei de a treia zi au vestit sărbătoarea prin Sfânta Liturghie la care au participat alături de părintele paroh, preoți și credincioși, dornici să fie părtași dragostei pe care Sfinții Arhangheli o arată comunității pe care o ocrotesc de mai bine de un veac. La finalul slujbei, slujitorii au oficiat slujba de mulțumire pentru darurile și binecuvântările revărsate asupra enoriașilor, dar și slujba parastasului pentru ctitorii, eroii și membrii comunității trecuți la Domnul. La final, fiecare creștin a primit în dar un pachet cu hrană caldă. 

You may also like...