Tineri de vârste diferite în cadrul Proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” din Parohia Sohodol

În ziua de 3 Octombrie 2021 Parohia Sohodol a implementat în mod oficial proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele” demarat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

După săvârșirea Sfintei Liturghii părintele paroh Vasile Lucaci a inițiat o serie de discuții mergând me înțelesurile pericopei evanghelice cu privire la iubirea vrăjmașului și la modul în care Dumnezeu așteaptă de la noi să acordăm aceeași dragoste frățească fiecărui aproape al nostru. Plecând de la aceste idei, credincioșii au ajuns la concluzia că odată cu înaintarea în vârsta, vine și mai multa înțelepciune prin care putem să fim asemenea îndemnurilor evanghelice. Seniorii prezenți au consimțit despre faptul că tinerețea omului este dimineața vieții, însă spre apusul soarelui vin și gândurile pocăinței.

Comunitatea prezentă a ascultat povești de viață pline de nostalgie dar și de îndemnuri pentru generațiile ce vin după noi povestite cu dor de seniorii care s-au bucurat de ideea implementării unui astfel de proiect ce poartă de grijă și adună într-un grup categoria aceasta de persoane care are nevoie de atenție și activitate din partea celorlalți.
Emoționant a fost când un domn de 86 de ani a citit din Acatistul Maicii Domnului și a relatat celor prezenți că face lucrul acesta zilnic, de când avea 8 ani. 

Următoarea întâlnire a grupului de vârstnici va avea loc în data de 14 Octombrie, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, atunci când părintele Vasile va iniția un dialog cu seniorii despre jertfa și dăruirea Sfintei pentru aproapele și pentru Hristos.

You may also like...