Biblioteca Parohiei Țârdeni a fost inaugurată cu prilejui Zilei Naționale a Lecturii

În cadrul centrului socio-educațional „Sfântul Apostol Andrei “ ce funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost amenajată o bibliotecă parohială. Astfel, astăzi, 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, la parohia Țârdeni a fost inaugurată biblioteca „Sfântul Iustin Filosoful”. Oamenii cu suflet mare precum Boengiu Constantin și Colbu Ioan – Cristi au donat parohiei aproximativ 1500 de volume.

Varietatea lor vine în ajutorul atât a copiilor și tinerilor cât și a vârstnicilor, pentru faptul că în bibliotecă sunt cărți de poezii, basme, romane, nuvele. Având în vedere contextul „Anului Omagial al pastorație și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți” biblioteca dispune și de cărți precum: Sfântul Nectarie tămăduitorul din Eghina, Sfântul Nectarie – Taina vindecării sufletului, Sfântul Efrem cel Nou Taumaturgul , Îndreptar pentru restabilirea sănătății de Pr. Mihai Popa, Secretul longevității creierului de Prof.dr.Acad. Leon Dănăilă, Calea Vindecării de Constantin Dulcan și multe alte cărți care vin cu îndemnuri extrem de necesare.

Frumoasa activitate la care au participat copiii școlii primare din Țârdeni a început cu prezentarea cărții de către doamna bibliotecar șef Munteanu Elena și doamna bibliotecar Bițoiu Elena de la Biblioteca ,,Ion Creangă” din Blăgești, „Cartea Bunătății – Povești din Moldova” având ca autor pe Cristina Andone, în care au fost conturate povești cu personaje și întâmplări reale din zona Moldovei. În carte sunt menționate și persoane din satul Țârdeni.

A urmat activitatea susținută de către cadrele didactice ale învățământului primar: Teslariu Bianca -Elena, Colbeanu Oana și Colbu Mihaela. După aceasta, părintele Teslariu Andrei a citit copiilor o rugăciune de binecuvântare și i-a îndemnat pe copii să vină cat mai des la bibliotecă și să aibă dorința de a citi cât mai mult deoarece cititul lărgește orizontul de cunoaștere, dezvoltă intelectul și personalitatea umană. De asemenea, lectura te ajută să afli lucruri noi, dezvoltă memoria și modul de exprimare.

La final, părintele Teslariu Andrei a promis copiilor că îi va sprijini și în achiziționarea cărților de care vor avea nevoie.

You may also like...