Școală de Vară la Parohia Țârdeni din Protoieria Bacău: „Frumusețea copilăriei în Biserică”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 17 – 20 Iulie a fost desfășurată Școala de Vară intitulată „Frumusețea copilăriei în Biserică”, în parohia Țârdeni din Protopopiatul Bacău.

Activitățile desfășurate în cadrul școlii de vară au avut un rol educativ și săditor de valori creștine în conștiința colectivă a tinerilor care au fost prezenți în sânul bisericii cu prilejul zilelor dedicate în mod deosebit lor. 

Duminică, 17 Iulie, dupa ce au participat la Sfânta Liturghie, copiii au luat parte la o activitate culinară în cadrul căreia cei mici au pătruns cu ajutorul voluntarilor în tainele gastronomiei, învățând astfel rețete de bază și meșteșuguri de folos. După aceasta a fost vizionat un film animat cu prilejul căruia a fost servit clasicul popcorn. 

Luni, au fost desfășurate jocuri în aer liber, de competiție și sportive ce au dezvoltat spiritul de echipă și au sporit abilitatea copiilor de a conlucra cu aproapele lor. Marți , copiii s-au bucurat de o drumeție prin pădure către Mănăstirea Runc. Aici, părinții mănăstirii au dat copiilor sfaturi si pilde ziditoare de suflet cât si iconițe si cruciulițe. Miercuri, după participarea la Sfânta Liturghie, a avut loc o cateheză despre virtuți creștine.

Activitățile, spune părintele paroh Andrei Teslariu, nu se vor opri în parohia Țârdeni, ele având un caracter permanent, spre bucuria copiilor și a întregii comunități parohiale. 

You may also like...