Foloase duhovnicești pentru copiii Parohiei Traian din Protoieria Bacău

Dragostea părintească și prețuirea manifestate copiilor nu este trecută niciodată cu vederea în Parohia Traian, acolo unde părintele paroh Gavril Trofor vine în întâmpinarea tinerilor de peste șapte ani, cu diferite activități menite să sădească valori fundamentale în sufletele copiilor precum, bunătatea, dărnicia, smerenia, chivernisirea, respectul sau purtarea de grijă față de aproapele aflat în nevoie. 

Cea mai recentă întâlnire a părintelui cu cei mici a fost prilejuită de cinstirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Având ca temei viața acesteia plină de podoabe duhovnicești și de fapte ale milei creștine, părintele a îndemnat la dobândirea virtuților care ne aseamănă cu sfinții, încă din copilărie, această perioadă fiind definitorie pentru formarea și devenirea tânărului caracter. 

După prezentarea vieții Cuvioasei, acțiunea grupului s-a focusat pe învățarea Antifonului I al Sfintei Liturghii. Prin răbdarea părintelui, dar și cu râvna și iscusința copiilor, acesta a fost repede asimilat. Învățarea acestor cântări are ca scop final formarea unui grup de copii care să cânte integral slujba Sfintei Liturghii, împreună cu preotul lor, acesta fiind un obiectiv mai vechi de-al părintelui Gavril. 

You may also like...