Debut al Concursului Național Cathetic 2023 „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” în Parohia Traian

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și purtarea de grijă a Părintelui Protoiereu Ciuche Eugen-Ciprian în ziua când se cinstesc Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia s-a demarat concursul „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” cu oficierea Sfintei Liturghii a Sfântului Grigorie Dialogul.

Astfel, la ora stabilită, doamna preoteasă și profesor de religie Grigoraș Maria Isidora și doamnele învățătoare împreună cu elevii de la grupa pregătitoare și clasele I-IV ale Școlii Gimnaziale Traian s-au alăturat în rugăciune creștinilor, la Sfânta Liturghie.  La momentul cuvenit, alături de credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos și copiii prezenți.

După Sfânta Liturghie părintele paroh Trofor Gavril a arătat însemnătatea cinstirii sfinților în biserica ortodoxă, mai ales a mucenicilor și a povestit martiriul celor 40 de martiri, a explicat datinile și obiceiurile legate de această sărbătoare.  La finalul întâlnirii, copiii s-au bucurat împreună cu cei maturi, când au gustat „mucenicii” aduși ca jertfă în Sfânta Biserică.

You may also like...