Cateheze despre Rugăciune la Centrul de Socializare Vârstnici al Parohiei Valea Caselor

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi, 6 februarie 2022, la Parohia Valea Caselor, s-a desfășurat o nouă activitate din cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele”. După participarea la Sfânta Liturghie, enoriașii s-au întâlnit în cadrul centrului de socializare, cu hramul „Sfântul Dimitrie Basarabov”, pentru a continua transmiterea învățăturilor referitoare la rugăciune.

Deoarece anul 2022 este Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu acest prilej, părintele paroh Dănilă Liviu-Costel, a evidențiat cât de importantă este rugăciunea în viața creștinului și că ea este oxigenul sufletului după cum zicea Sfântul Paisie Aghioritul.

Mântuitorul Iisus Hristos ne spune: „Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor”. Rugăciunea cea mai puternică a Bisericii este Sfânta Liturghie, acolo unde creștinii se adună și se unesc în rugăciune . Aceasta este ridicarea minţii şi voii noastre către Dumnezeu. Rugăciunea în comun adună, întărește și coboară harul lui Dumnezeu peste creștin-ortodocșii de pretutindeni. Cel ce nu se roagă cade uşor în păcat şi nu poate să se mântuiască. Cine nu se roagă nu are nici o putere în lupta cu ispitele, el este ca un ostaş fără armă.

După prezentarea acestei teme credincioșii s-au bucurat împreună de ofrandele aduse, plecând spre casele lor, cu murmurul rugăciunii inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul.”

You may also like...