Parohia Valea Caselor a desfășurat proiectul „Natura – poartă către Rai”

                 Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi, 17 februarie 2021, s-a încheiat proiectul de parteneriat realizat între Parohia „Sfântul Nicolae”, Valea Caselor, reprezentată de părintele paroh Dănilă Liviu-Costel și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Lipova, reprezentată prin doamna profesor Dănilă Andreea, intitulat „Natura – poartă către Rai”.

                 Proiectul și-a propus să informeze elevii despre anumite concepte ce țin de ecologizare, de biodiversitate și de protecția mediului înconjurător. Aceștia au putut pune în practică noțiunile teoretice ce țin de protecția naturii și au descoperit multitudinea de beneficii pe care aceasta ni le pune la dispoziție.

                Pe parcursul proiectului elevii au făcut plimbări în natură, au determinat specii de  plante și animale, cu ajutorul microscopului și a determinatorului, au descoperit  specii de plante protejate prin lege, au strâns gunoaie, au făcut fotografii instant speciilor de organisme și peisaje întâlnite, pe care le-au utilizat împreună cu alte elemente din natură în realizarea unor colaje pe teme de mediu.

                În cadrul atelierelor de creație organizate s-a obținut ca rezultate coeziunea colectivului de elevi și dezvoltarea unei atitudini pozitive față de mediul înconjurător. În urma desfășurării activităților, elevii au conștientizat cât de frumoasă și de bogată este creația lui Dumnezeu și iubirea acestuia față de oameni. Evaluarea proiectului s-a desfășurat prin  înmânarea diplomelor de participare și a diplomelor câștigătoare.

                Părintele paroh, Dănilă Liviu-Costel, în încheierea proiectului desfășurat le-a vorbit elevilor despre mulțumirea pe care trebuie să o aducem în fiecare zi lui Dumnezeu pentru toate darurile Sale oferite oamenilor și a împărțit daruri pline de încărcătură duhovnicească elevilor.

 

Pr. Liviu-Costel Dănilă

You may also like...