Parohia Valea Hogei a derulat prima activitate din cadrul proiectului „Hristos-lauda bătrâneților mele”

La inițiativa Protoieriei Bacău, proiectul „Hristos-lauda bătrâneților mele”, binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost implementat în Parohia Valea Hogei, acolo unde părintele paroh Dorin Mitrea a adunat un grup de credincioși dornici de a socializa pe marginea diferitelor subiecte de natură duhovnicească, sufletească sau administrativ-bisericească. 

Ca mijloc de a binecuvânta începutul cel bun, părintele Dorin a prezentat enoriașilor o cateheză care a făcut referire la cereștile și netrupeștile puteri prăznuite la data de 8 Noiembrie. Astfel, prin intermediul acesteia, părintele paroh a acomodat auditoriul cu specificul întâlnirilor menite să ofere lămuriri credincioșilor care doresc că cunoască mai multe, însă spațiul și specificul liturgic nu permit acest lucru. Din cateheză ascultată, credincioșii au învățat despre cele nouă Cete Îngerești, au cunoscut specificul lor, dar și modul în care sfinții părinți le-au așezat și denumit astfel. 

Noul grup care va forma viitorul centru de socializare al parohiei se va întâlni bilunar și își va desfășura activitatea în spațiul Sfintei Biserici. După ce va fi finalizată construirea casei de prăznuire ridicată cu ajutorul autorităților locale, dar și prin jertfa comunității, aceasta va fi cea care va servi ca spațiu de întâlnire, socializare și aprofundare a cunoștințelor ziditoare de suflet pe care enoriașii vor dori să le cunoască.

You may also like...