„Îmbătrânirea în noul mileniu” – Cateheză cu prilejul Anului Omagial în Parohia Valea lui Ion din Protoieria Bacău

„Îmbătrânirea in noul mileniu’’ – Înțelepciunea, credința, nădejdea și dragostea.

Duminică, 17 Septembrie 2023, în cadrul proiectului Protoieriei Bacău, desfășurat cu prilejul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice’’, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia „Valea lui Ion” a fost susținută de către părintele Simion Razvan-Ioan cateheza intitulată „Îmbătrânire in noul mileniu”.

În cadrul catehezei s-a pus accentul pe înțelepciune ca dar a lui Dumnezeu; Credința, care marchează momentul încredințării libere a omului în mâinile lui Dumnezeu, acceptarea întâlnirii cu Hristos și a vieții în har; Nădejdea, prin care, crezând în făgăduințele lui Dumnezeu, urmăm voii Sale spre a ajunge la fericirea veșnică;
Dragostea, ca esență a creștinismului, Sfântul Apostol Pavel spune: ,,iubirea este în centru, căci ea rămâne și atunci când credința și nădejdea dispar’’. 1 Corinteni 13.

Astfel, scopul catehezei a fost de a scoate în evidentă posibilitatea Mântuirii prin Virtuțile Teologice: credinta, nădejdea și dragostea, faptul că prin ele noi trăim realitatea de comuniune cu Dumnezeu cel Viu.

La sfârșitul catehezei părintele Simion le-a mulțumit credincioșilor pentru implicarea și dragostea de care dau dovadă în desfășurarea proiectelor implementate în centrul de socializare a parohiei, totodată anunțându-i de caravana medicală și de asistenta gratuită de care vor avea parte în activitatea următoare.

You may also like...