Parohia Valea lui Ion din Protoieria Bacău și-a serbat ocrotitorul

În Biserica Ortodoxă a fost sărbătorit în data de 23.04.2024 Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, iar numele Său este purtat de peste un milion de români și sub ocrotirea Sa se află numeroase Așezăminte Monahale și Biserici din țara noastră, una dintre acestea afându-se în satul Valea lui Ion din comuna Blăgești.

La invitația părintelui paroh Simion Răzvan-Ioan la vecernia hramului au răspuns un număr de paisprezece preoți care au dat o conotație diferită acestui moment de rugăciune. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost cinstit în satul Valea lui Ion, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, prin săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite în Biserica ocrotită de Sfântul Purtător de Biruință de către părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche înconjurat de un sobor de preoți și de credincioșii parohiei.

În cadrul slujbei au fost înălțate rugăciuni de pomenire a ctitorilor și slujitorilor Bisericii trecuți la Domnul cat și rugăciuni de mulțumire pentru credincioșii care îi poartă numele Sfântului Gheorghe.

În cuvântul de învățătură părintele protopop a scos în evidență dragostea și credința Sfântului ca mijloace și repere ale credincioșilor către o viață duhovnicească desăvârșită.
La finalul slujbei părintele paroh Simion Răzvan-Ioan a mulțumit părintelui protopop Eugen-Ciprian Ciuche cat și preoților și credincioșilor care au luat parte la acest eveniment de o profundă însemnătate pentru Biserica și credincioșii satului Valea lui Ion.

You may also like...