Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni a poposit în Parohia Valea Mare Roșiori

Cu voia lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Valea Mare Roșiori din Protoieria Bacău, joi 19 mai 2022, au avut loc mai multe evenimente religioase cu prilejul celor 30 de ani de la construirea Bisericii din Valea Mare, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

În jurul orei 10:00 părintele stareț Nicolaie, împreună cu părintele Efrem de la Mănăstirea Giurgeni, Neamț, însoțiți de părintele paroh Diaconu Ștefan și de doamna preoteasă Diaconu Lenuța- Claudia, au adus Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la mănăstirea nemțeană, la Biserica din Valea Mare. La acest mare eveniment au participat la slujba Aghesmei celei mici, la Taina Sfântului Maslu, la slujba de parastas și la agapă, credincioși ai parohiei, dar și din alte parohii.

În jurul orei 13:00, delegația Mănăstirii Giurgeni și preoții, împreună cu Icoana Maicii Domnului, s-au deplasat la Biserica „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Ruși. Acolo, în după slujba Aghesmei celei mici și a Tainei Sfântului Maslu s-a mai citit și rugăciunea pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, iar înainte de a participa la o agapă frățească, o parte din părinții slujitori, alături de o parte dintre consilieri și domnul epitrop, au vizitat Muzeul Parohial din incinta Cancelariei Parohiale.

Pe această cale, părintele paroh Diaconu Ștefan și doamna preoteasă țin să mulțumească tuturor preoților, cântăreților bisericești și celorlalți participanți la evenimentul unic de până acum, ce a avut loc în comunitatea parohială pentru tot și pentru toate.

You may also like...