Activități educaționale desfășurate în Parohia Valea Mare – Roșiori

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în zilele de 13 și 14 iulie în Parohia Valea Mare – Roșiori, au avut loc două activități cu caracter informativ și educativ, inițiate de către părintele paroh Diaconu Ștefan la care au participat copii și vârstnici ai comunității parohiale.

In prima zi parohia a fost gazda a trei colaboratoare de la D.S.P. Bacău, Senchea Valentina, Tamaș Maria și Pașcu Mari, care au vorbit celor prezenți despre igiena corporală și alte lucruri pe care fiecare trebuie să le punem în practică pentru sănătatea noastră, iar la final cei prezenți au primit rucsaci dotați cu bidoane pentru apă, iar din partea părintelui Ștefan, a doamnei preotese Lenuța-Claudia și a câtorva credincioși, au fost împărțite dulciuri copiilor.

A doua zi, credincioșii de toate vârstele au avut ocazia să se întâlnească cu doamna Alexandra Bongeag, agent la Poliția Comunei Roșiori, care a vorbit celor prezenți despre cyber bullying, adică, prevenirea și combaterea atacurilor de pe internet.
Doamna agent a mai aratat, în special copiilor, echipamentele din dotarea Poliției, de care cei mici au rămas plăcut impresionați, putând vedea de aproape toate acestea.  

La final părintele paroh, împreună cu doamna agent,au hotărât ca în luna octombrie să meargă în școala și grădinițele din Parohie pentru a continua proiectul si cu unitatea de învățământ.

 

 

 

 

You may also like...