Hrană pentru trup și suflet în Parohia Viforeni din Protoieria Bacău

Înțelegând că dragostea cea adevărată este vădită în fapte concrete ale milei creștine, părintele Gelu Frasin, ajutat de către sfinții care ocrotesc bisericile din Viforeni și alături de voluntari ai comunității parohiale, a reușit să pună în fapt un proiect de suflet care până acum trei săptămâni părea un simplu ideal. 

În Duminica Ortodoxiei, a fost a treia duminică la rând în care un număr de până la 60 de copii după ce au primit hrana sufletului prin Sfânta Euharistie, au primit mai apoi și hrana trupului, adică o masă caldă la Așezământul Social al Parohiei. Hrana este preparată în bucătăria așezământului de către fiice duhovnicești ale comunității care au înțeles viziunea părintelui dar și nevoia de a-și arăta compasiunea și dragostea pentru frații din comunitate. 

Părintele va oferi acest prânz (ciorbă, suc și desert) fiecărui copil care va călca pragul bisericii și totodată dorește ca acest proiect să capete un caracter repetitiv pentru ca mai apoi să devină o tradiție și e emblemă pentru parohia ortodoxă din Viforeni. 

Cheltuielile care implică derularea acestei activități sunt suportate de către parohie, ajutorul efectiv fiind unul comun, arătându-se prin aceasta vocea și suflarea la unison a unei comunități care sprijină și ajută pe cei mai mici dintre ei. 

You may also like...