100 de copii din Parohia Viforeni au primit rechizite la început de an școlar

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Viforeni din Protoieria Bacău s-a derulat pentru al șaselea an la rând proiectul parohial intitulat „La început de an școlar” pentru un număr de 100 de copii ai comunității.

Prin implicarea părintelui Gelu Frasin, parohul bisericii, copiii au primit la început de an școlar câte un pachet cu rechizite atât de necesare actului didactic, aceștia având posibilități materiale reduse și provenind din familii aflate în situație de risc. În demersul părintelui s-au alăturat cadrele didactice ale școlii din comunitate și au participat împreună cu copiii claselor primare la Sfânta Liturghie. 

După masa sufletească, părintele Gelu a mers împreună cu cei mici spre masa cea trupească, continuând astfel proiectul „Masa Sfântului Spiridon” prin care tinerii comunității beneficiază de un prânz cald și un desert din partea parohiei.

Darurile de suflet pentru această comunitate vor continua, părintele paroh dorind ca prin aceasta să arate că o comunitate defavorizată nu trebuie să fie nicidecum una uitată, dar și pentru a susține tinerii moral și spiritual spre a se putea concentra în procesul lor educațional și în elaborarea unui viitor mai bun, alături de familie, școală și biserica lui Hristos.

You may also like...