Cateheză aniversară cu prilejul Anului Omagial în Parohia Viforeni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Viforeni a fost derulată o activitate cultural-duhovnicească la finalul Sfintei Liturghii din duminică dinaintea Înălțării Sfintei Cruci. Astfel, părintele Gheorghe Frasin, a susținut cateheza intitulată „Misiunea preotului în parohie”, la final fiind și o agapă. 

Prilejul cu care a fost înlesnit acest lucru, dedicat în mare parte celor vârstnici, este împlinirea a 15 ani de slujire ca preot și 13 în parohia actuală, în care comunitatea parohială a cunoscut numeroase îmbunătățiri de ordin sufletesc, material și spiritual, prin purtarea de grijă a părintelui paroh. 

În cadrul catehezei au fost subliniate ascultarea preotului față de ierarhul locului dar și misiunea preotului în parohie, de la a așeza la loc de cinste Sfintele Biserici, cât și anexele până la grija permanentă de a împlini rânduielile bisericii cât și a Sfintelor canoane care ne conduc spre mântuire. După Sfânta Liturghie părintele a mulțumit Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru purtarea de grijă, precum și credincioșilor pentru că în permanență, la rândul lor, fac ascultare. 

You may also like...