Parohiile Negri și Prăjești: Zâmbet și bucurie la început de primăvară

 O nouă  etapă a Proiectului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” a avut loc în Parohiile Negri și Prăjești.

Astfel, sub coordonarea preoţilor parohi  Sandu Octav (Parohia Negri),  Ştefan Ionel (Parohia Prăjești) și cu sprijinul voluntarilor, întâlnirea dedicată „Dragobetelui” a  continuat, cu activităţi precum: desene cu tematică specifică dedicată prieteniei, mesaje frumoase  adresate între copii, jocuri cu tematică adecvată şi nu în ultimul rând prezentarea de filme educative. Activitatea, ca mijloc de formare și modelare a caracterelor celor tineri, a evidenţiat principalele învățături dobândite de către copii, iar la finalul programului au fost îndemnaţi să le pună în practica vieții de zi cu zi.

                  Cea de-a treia întâlnire, din cadrul proiectului a avut ca temei ziua mamei, urmând modelului Preacurataei Fecioare Maria ca exemplul desăvârșit de mama creștină.  În cadrul activităţii, copiii au desenat şi au confecţionat felicitări, dedicate zilei de 8 martie, pe care le-au oferit mamelor. De asemenea copiilor li s-a vorbit despre conduita pe care trebuie să o adopte un creștin în societate ca „văzute fiind faptele voastre cele bune, să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.” (Matei 5, 16)

Pr. Ionel ŞTEFAN

 

You may also like...