Parteneriat educational și eveniment cultural-misionar în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica Ortodoxiei, 5 martie 2017, în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Bacău, Protopopiatul Bacău a debutat proiectul cultural-misionar „Arta Fericirii”, realizat în parteneriat cu Asociația Culturală Corinteni, din Bacău.

anunt12-03-2017
Capture
DSC_3678
DSC02339
DSC02336
DSC02334
DSC02332
DSC_3678

Astfel, în fiecare din cele șase duminici ale postului, începând cu ora 16.00, în sala praznicală a parohiei sunt așteptați cei ce doresc să afle informații privitoare la activitatea neuronală și senzorială a ființei umane, precum și metode psihologice și duhovnicești de evitare a stării de nefericire și chiar a depresiei.

Prima întâlnire a fost una dinamică, întrucât tema expusă, „Postul gândurilor”, a generat numeroase aprecieri, un dialog constructiv și mai ales identificarea cauzelor unor diverse afecțiuni biologice.

Au fost analizate două din cele mai frecvente stări emoționale prezente în viața omului, FRICA și MÂNIA, fiind prezentată atitudinea creierului în aceste două situații: blocarea sistemului digestiv, a celui imunitar și reproducător, solicitarea sistemului sanguin și a inimii, transmiterea de informații urgente aparatului locomotor, dar mai ales ieșirea organismului din starea de „alarmă“ după 24 de ore, astfel, o suită de emoții negative putând declanșa diverse boli.

Plecând de la realitatea că, în viața sa, fiecare dintre noi s-a confruntat cu diverse gânduri obsesive, doamna psiholog Agachi Angela, președintele Asociației Culturale Corinteni, a propus în mod competent întreprinderea unor acțiuni care să ne ajute în efortul de eliberare de sub presiunea acestora. Continuarea programului de dezvoltare personală va putea fi urmărită pe parcursul celorlalte întâlniri, următoarea temă fiind „Recunoștința“ și urmând a fi abordată  în a doua duminică a Postului Mare, la aceeași oră.

Pr. Constantin Abageru și psih. Angela Agachi

You may also like...