Parteneriat Școală-Biserică ,,Ziua națională a Nonviolenței în școli” în Parohia Fundeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub îndrumarea P.C. Pr. Costel Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Bacău, parohia Fundeni a desfășurat, în parteneriat cu Școala Gimnazială Traian, Structura Școala Primară Zăpodia, activitatea ,,Ziua Internațională a Nonviolenței în școală” în data de 30 ianuarie.

20200129_101059
20200129_100951
20200129_095952

În cadrul parteneriatului cultural-catehetic și educațional dintre Școala Gimnazială Traian și Parohia Fundeni și în contextul promovării ,,Anului 2020” ca ,,Anul comemorativ al pastorației părinților și copiilor” în data de 30 ianuarie s-a desfășurat activitatea ,,Ziua internațională a Nonviolenței în școli”.

Părintele Alexandru Croitoru le-a vorbit elevilor despre blândețe, iubire de aproape și bune relații între colegi. Apoi, părintele a făcut o scurtă trecere în revistă a comportamentului și a acțiunilor Mântuitorului Hristos, subliniind importanța iubirii de aproape și a atitudinii binevoitoare (cf  Fericiri: ,,Fericiți cei blânzi,că aceia vor moșteni pământul.”Matei 5;5).

Astfel, la încheiere a arătat că ,,Ziua Internațională a Nonviolenței în școală”, sărbătorită din 1964, este un prilej de promovare a educației permanente și pentru armonie, toleranță, solidaritate, respect și pace. Elevii au rostit pe rând poezii și la final au cântat imne patriotice.

Părintele Alexandru a mulțumit pentru găzduire și bună colaborare doamnei profesor-învățător primar, Dascăl Silvia, și doamnei educatoare Ciobanu Violeta, precum și elevilor și a împărțit iconițe tuturor copiilor prezenţi.

(Pr. Croitoru Alexandru)

You may also like...