Parteneriat socio-educațional derulat între Protoieria Bacău și Penitenciarul din oraș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, miercuri, 7 septembrie 2022, Protoieria Bacău reprezentată de către părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche a fost prezentă la deschiderea anului școlar din cadrul școlii care funcționează în Penitenciarul Bacău pentru reabilitarea persoanelor tinere aflate în custodia instituției. Evenimentul a avut loc în curtea interioară a facilității în prezența domnului Pavel Cătălin, comisarul șef al Poliției Penitenciare din Bacău, a personalului și a cadrelor didactice din interiorul instituției. 

Cu prilejul începutului cursurilor în sălile de clasă special amenajate, Protoieria Bacău a oferit școlii rechizite și materiale didactice ce se vor folosi pe tot parcursul anului școlar, toate acestea fiind ca o continuare a parteneriatului pe care instituția bisericească o are cu Penitenciarul Bacău. Cele două instituții au mai colaborat și în trecut, prin  proiectele precum „Biblioteca Vie” sau „În temniță am fost și ați venit la Mine” acestea cunoscând un real impact benefic atât pentru persoanele din custodia penitenciarului, cât și pentru credincioșii din parohiile care au găzduit ieșirile în comunitate. 

Cum fiecare bun început se face cu ajutorul lui Dumnezeu și lucrarea Duhului Sfânt, părintele protoiereu a binecuvântat tinerii elevi și sălile de curs prin stropire cu apă sfințită și prin rostirea rugăciunilor pentru elevi și studenți, spre luminarea minții și spre înțelepțirea și învățarea a tot lucrul cel bun și folositor. În cuvântul de suflet adresat tinerilor, părintele protopop a transmis binecuvântarea ierarhului și a subliniat necesitatea, dar și importanța unei bune învățături spre schimbarea și devenirea unui tânăr caracter. De asemenea, părintele a îndemnat tinerii cursanți la folosirea acestui timp spre folosul lor moral, sufletesc, educațional și duhovnicesc. 

De asemenea, domnul Pavel a dat citire cuvântului de început de an școlar emis de către Administrația Națională a Penitenciarelor întocmit special pentru evenimentele de acest gen din cadrul tuturor penitenciarelor din țară, a mulțumit Protoieriei Bacău pentru implicarea și jertfelnicia cu care se implică în ajutorarea și reabilitarea acestor tineri și a transmis cursanților un gând de încurajare pentru acest moment de debut. 

Prin proiectele socio-educaționale precum acesta, Protoieria Bacău dorește să aducă în conștiința credincioșilor faptul că Biserica lui Hristos se îngrijește cu dragoste de educația și devenirea tinerelor caractere prin susținerea și promovarea actului didactic, pentru toți fii săi care doresc să își schimbe viața și să pășească împreună cu Dumnezeu pe calea cunoașterii și a desăvârșirii prin educație, rugăciune și bună cuviință. 

You may also like...