Parteneriat socio-educațional derulat la început de an școlar între Protoieria Bacău și Penitenciarul din oraș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, marți, 12 septembrie 2023, Protoieria Bacău reprezentată de către părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche a fost prezentă la deschiderea anului școlar din cadrul școlii care funcționează în Penitenciarul Bacău pentru reabilitarea persoanelor tinere aflate în custodia instituției. Evenimentul a avut loc în capela „Izvorul Tămăduirii” din interiorul facilității și în prezența părintelui Adrian Alexandrescu, inspector al disciplinei Religie Ortodoxă din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, doamnei Anca-Nicoleta Giurgea, ofițer principal I al Penitenciarului Bacău, a personalului și a cadrelor didactice din interiorul instituției.

Cu prilejul începutului cursurilor în sălile de clasă special amenajate, Protoieria Bacău a oferit școlii rechizite și materiale didactice ce se vor folosi pe tot parcursul anului școlar, toate acestea fiind ca o continuare a parteneriatului pe care instituția bisericească o are cu Penitenciarul Bacău. Cele două instituții au mai colaborat și în trecut, prin  proiectele precum „Biblioteca Vie” sau „În temniță am fost și ați venit la Mine” acestea cunoscând un real impact benefic atât pentru persoanele din custodia penitenciarului, cât și pentru credincioșii din parohiile care au găzduit ieșirile în comunitate. 

Cum fiecare bun început se face cu ajutorul lui Dumnezeu și lucrarea Duhului Sfânt, părintele inspector a binecuvântat tinerii elevi și sălile de curs prin stropire cu apă sfințită și prin rostirea rugăciunilor pentru elevi și studenți, spre luminarea minții și spre înțelepțirea și învățarea a tot lucrul cel bun și folositor. În cuvântul de suflet adresat tinerilor, părintele inspector a transmis sprijinul instituției pe care o reprezintă și a subliniat necesitatea, dar și importanța unei bune învățături spre schimbarea și devenirea unui tânăr caracter. În continuare, părintele protoiereu a transmis binecuvântarea ierarhului și a îndemnat tinerii cursanți la folosirea acestui timp spre folosul lor moral, sufletesc, educațional și duhovnicesc. 

În continuare a fost dat spre citire cuvântului de început de an școlar emis de către Administrația Națională a Penitenciarelor întocmit special pentru evenimentele de acest gen, din cadrul tuturor penitenciarelor din țară. Apoi doamna Anca-Nicoleta Giurgea a mulțumit Protoieriei Bacău pentru jertfelnicia cu care se implică în ajutorarea și reabilitarea acestor tineri și a transmis cursanților un gând de încurajare pentru acest moment de debut. 

Prin proiectele socio-educaționale precum acesta, Protoieria Bacău dorește să aducă în conștiința credincioșilor faptul că Biserica lui Hristos se îngrijește cu dragoste de educația și devenirea tinerelor caractere prin susținerea și promovarea actului didactic, pentru toți fii săi care doresc să își schimbe viața și să pășească împreună cu Dumnezeu pe calea cunoașterii și a desăvârșirii prin educație, rugăciune și bună cuviință. 

You may also like...