Pateneriat Școală-Biserică, în Protopopiatul Bacău

Grădiniţa cu Program Normal Secuieni, din cadrul Şcolii Gimnaziale Secuieni şi Parohia Fundeni (Protoieria Bacău) derulează  şi  în anul şcolar 2015-2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un parteneriat educaţional – religios  pentru a veni în sprijinul copiilor defavorizaţi din cele două grupe: grupa mare, a ,,Fluturaşilor”  şi grupa mică a ,,Isteţilor”.

sam_5428

Grădiniţa cu Program Normal Secuieni şi Parohia Fundeni (Protoieria Bacău) derulează şi  în acest an şcolar, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un parteneriat educaţional – religios  pentru a veni în sprijinul copiilor din cele două grupe de preşcolari. În acest  an şcolar,  parteneriatul  a început în  ziua de prăznuire  a Sfintei Cuvioase Parascheva  ocrotitoarea Arhiepiscopiei noastre și a continuat în zilele de prăznuire a Sfinţilor Dimitrie Izvorâtorul de Mir şi Dimitrie Basarabov.  Parohia a oferit celor 53 de copii din grupa mare şi grupa mică daruri constând în  iconiţe  şi dulciuri, fiind prezentate, de asemenea, de către părintele paroh, scopul şi obiectivele acestui parteneriat între Grădiniţă  şi Biserică.  „Dezvoltarea intelectuală şi morală în spiritul învăţăturii creştin ortodoxe a preşcolarilor  ce se află în  Parohia Fundeni  şi comunitatea din comuna  Secuieni, mai buna înţelegere socială şi oferirea de şanse egale la educaţie, reducerea abandonului şcolar şi ajutorarea copiilor proveniţi din familii nevoiaşe şi defavorizate, asistenţa şi consilierea familiilor, a copiilor şi părinţilor din punct de vedere creştin religios – moral, păstrarea tradiţiilor  noastre străbune sunt câteva dintre obiectivele pe care ni le-am propus când am încheiat acest parteneriat”, a precizat părintele Croitoru Alexandru.

 ”Parteneriatul dintre cele două instituții va continua în ziua de 26 noiembrie, când este prăznuit Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor şi a familiei, prilej cu care se vor derula activităţi de consiliere pentru preşcolarii ce provin din familii aflate în dificultate, în  ziua de ajun a  Sfântului Nicolae, prilej cu care vor fi împărţite daruri copiilor și se va încheia în săptămâna  Şcoala Altfel când vom participa   la  Expoziţia – Concurs  ,,Încondeere de ouă”- în cadrul Muzeului de Istorie ,,IULIAN ANTONESCU”- Bacău”, a spus doamna profesoară Lenuţa- Claudia Diaconu, coordonatoarea parteneriatului.

You may also like...