Pe Meteora… la rugăciune

În fiecare zi de vineri din perioada Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, începând cu ora 19.00, în biserica mare a Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, se va săvârși Taina Sfântului Maslu în cadrul serilor de rugăciune, întâlniri duhovnicești începute la mănăstirea-metoc chiriarhal de la Valea Budului încă din 2014 și continuate cu stăruință spre zidire și folos duhovnicesc .

În această Vineri – 12 iunie 2015, slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți. Înaltpreasfinția Sa va rosti rugăciunile de alinare și vindecare a suferințelor trupești și sufletești pentru toți cei prezenți, aflați în neputințe sau la ceas de cumpănă a vieții lor.

Sub mantia și omoforul arhiereului – chiriarh al locului, aceste momente de sfântă și smerită rugăciune, tainic rostite și de preoți și de credincioși, mai ales acum, în vreme de neplouare și secetă sufletească dar și la ceasul sau emoția examenelor, constituie o continuare a serilor duhovnicești sub lumina crucii ce veghează, străjuind de pe Meteora Bacăului, întreaga urbe.

Preoți și credincioși, tineri de toate vârstele,  din oraș sau din împrejurimile Bacăului, din apropiere sau de la marginile Eparhiei, sunt așteptați în această Vineri – 12 iunie 2015, începând cu ora 19.00, la o seară de rugăciune sub mantia și omoforul Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, spre creștere și urcuș duhovnicesc, însă numai după ce vom fi săvârșit mai întâi urcușul, destul de anevoios, până la piciorul crucii, pe dealul ce străjuiește Valea Budului.

20150529_205559
20150529_205201
dsc_0050
_maf3013
am3
am2
am
vale15
vale10a
vale10
vale4
Sfintire Valea Budului
Protoieria Bacău

 

You may also like...