„Pe urmele credinței”, pelerinaj duhovnicesc la mormântul părintelui Arsenie Boca

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, parohiile Mărgineni și Luncani din Protopopiatul Bacău, au organizat în zilele de 28 și 29 aprilie 2022, un pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mânăstirea Prislop, cu sprijinul Centrului de Pelerinaj „Meteora” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Prin organizarea și implicarea părinților Bucovineanu Nicolae de la parohia Mărgineni și a părintelui Grigoraș Adrian de la parohia Luncani, dar şi cu participarea părintelui Gînju Vasile, credincioșii pelerini ai celor două parohii au avut prilejul și bucuria să pășească pe urmele credinței marelui duhovnic al Mânăstirii Prislop, părintele Arsenie Boca.

Pe tot parcursul călătoriei, preoții organizatori și-au dat concursul spre a le descrie pelerinilor, în cuvinte alese, faptele, evenimentele și locurile cu tradiție istorică și religioasă.

După un popas duhovnicesc la Mănăstirea Sâmbata de Sus din județul Brașov, destinația primei zile a fost Mânăstirea Prislop, respectiv, mormântul părintelui Arsenie Boca, acolo unde mii de credincioși urcă mica colina a mănăstirii spre a se ruga pentru ajutor, mântuire și vindecare. Cazarea a avut loc la Deva iar a doua zi la întoarcere, aflându-ne chiar în sărbătoarea minunată a Izvorului Tămăduirii, am vizitat Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia cu participarea la Sfânta Liturghie, apoi Mănăstirea Râmeț, chiar în ziua hramului său, apoi Râpa Robilor din Aiudul cel plin de jertfa eroilor, iar în cele din urmă Mănăstirea Recea.

Bucuria, încântarea și surprinderea credincioșilor au fost vizibile și glăsuitoare. Mărturia vie a Mădălinei, una din participantele la acest pelerinaj este sugestivă: „Datorită acestui pelerinaj am avut oportunitatea de a cunoaște frumusețea și farmecul mânăstirilor. Fiecarea lăcaș de cult este încărcat de istorie și spiritualitate, bucurându-ne pe cei prezenți prin peisajele încântătoare, arhitectura și pictura care oferă un impact vizual memorabil.”

La finalul pelerinajului părinții au mulțumit încă o dată Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântare, precum și tuturor celor prezenți pentru ținuta și comportamentul lor, oameni minunați și creștini destoinici.

(Pr. A.G.)

You may also like...