Pelerinaj al Parohiilor „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău și Siretu în cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneţilor mele”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, programul socio-educaţional al Protoieriei Bacău, intitulat „Hristos – lauda bătrâneţilor mele” este la a doua ediţie, implementat în parohiile „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău cu Centrul de Socializare „Osana”, având coordonator pe părintele Ionuţ Epure și Siretu cu Centrul de Socializare „Sfântul Dimitrie”, având coordonator pe părintele Răzvan-Dimitrie Radu .

Centrele acestor două parohii au continuat înfrăţirea proiectelor de anul trecut, când s-au desfăşurat diverse întâlniri şi activităţi. Beneficiarii celor două centre au participat la Sfinte Liturghii şi la întâlnirile programate atât la Siretu, cât şi la biserica Floriilor, atât de Crăciun în colindele frumos intonate împreună, cât şi prin frumoasele pelerinaje organizate prin întrunirea celor două parohii.

Marţi, pe 11 octombrie, beneficiarii centrelor s-au bucurat de un pelerinaj deosebit. Începând cu orele 06:30 pelerinii au pornit spre Iaşi sub murmurul Rugăciunilor dimineţii rostite de către cei doi preoţi coordonatori.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu nu a durat mai mult de două ore jumătate ca dorinţa lor arzătoare să se împlinească, închinându-se la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, un moment sublim, care a aşezat o linişte şi o pace sufletească peste toţi participanţii. De aici, şi-au îndreptat paşii către Mănăstirea Vlădniceni, unde au avut a doua bucurie a zilei, ca întâmpinaţi de Părintele Calistrat Chifan să primească binecuvântarea acestuia și un cuvânt de învăţătură.

În cuprinsul programului a fost şi Mănăstirea Hadâmbu, unde cu emoţie în suflet, credincioşii s-au închinat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Intonând pricesne închinate Maicii Domnului, odată cu lăsatul serii, alături de părinţi, pelerinii au rostit şi rugăciunile de seară.

A fost o zi binecuvântată de Bunul Dumnezeu, deoarece, deşi în mass-media se prezenta o parcurgere mult mai dificilă a drumului, lucrurile s-au desfăşurat într-un format deosebit de plăcut şi în duhul rugăciunii.

You may also like...