Pelerinaj al vârstnicilor din cadrul centrului „Sfânta Filofteia” al Parohiei „Sfinții Apostoli” din Bacău

„Să ne cunoaștem spiritualitatea băcăuană!”, aceasta a fost egida sub care marți, 19 octombrie 2021, seniorii de la Parohia Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău, însoțiți de către părintele paroh Abageru Constantin și părintele Zaharia Romel au petrecut o zi minunată de toamnă, plină de culoare și de bucurii duhovnicești.

Programul a început cu Sfânta Liturghie, dupa care seniorii au plecat în pelerinaj la Mănăstirile Ciolpani, Runc și Tisa-Silvestri. La fiecare popas duhovnicesc pelerinii au aflat informații despre istoricul mănăstirilor, au citit din acatistele Sfântului Emilian de la Durostorum, al Sfinților Arhangheli și al Bunei Vestiri și au interpretat mici cântări religioase.Atmosfera duhovnicească în care s-a desfășurat acestă zi a fost pentru pelerini un prilej de bucurie sufletească și întărire a credinței.

Pelerinajul a deschis șirul activităților ce se vor desfășura în cadrul proiectului „Să ne cunoaștem spiritualitatea băcăuană”. Acest proiect al parohiei, binecuvântat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim își propune să ofere un program cultural-duhovnicesc și interactiv persoanelor vârstnice din comunitatea parohială și din Municipiul Bacău. Astfel, potențialul Județului și al Eparhiei devine unul vizibil prin organizarea de pelerinaje la mănăstirile și schiturile din jurisdicția canonica a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Carla Livia Pișcu

You may also like...